Nieuwe fiets kopen

Fiets zoeken

Stalen rossen in ons assortiment:Sparta fiets kopen?

Fietsenmerk met een rijke historie
Sparta is een Nederlands merk met een rijke historie. Het merk is al in 1917 opgericht en heeft gedurende haar bestaan zich altijd weer weten te onderscheiden. Dit is iets wat het merk dan ook erg belangrijk vindt. De pay-off van Sparta is dan ook "something special". Sparta heeft een uiteenlopend assortiment, je treft er zo ongeveer elk fietsmodel aan wat je maar kan bedenken. Sparta staat bekend om haar kwalitatief goede fietsen en om haar goede service. 

Het bedrijf is opgericht tijdens de eerste Wereldoorlog en zijn begonnen met het verkopen van fietsen onder de namen: Sparta, Romein en Vaandel. In de jaren 30 is het bedrijf ook begonnen met het produceren van motorfietsen. Na enkele jaren resulteert deze combinatie in de bakfietsen met hulpmotor. Eigenlijk de voorloper van de huidige bakfietsen met elektrische aandrijving dus. Hoewel het bedrijf in de jaren vijftig zelfs een tijd gestopt is met het produceren van fietsen vanwege de toenemende vraag naar gemotoriseerde voertuigen, is de liefde voor de stalen ros weer helemaal terug bij het bedrijf. Een Sparta fiets staat eigenlijk voor een stuk historie, degelijkheid en innovativiteit.

Het assortiment van Sparta
De bekende types van Sparta zijn toch wel de gewone stadsfietsen en omafietsen. Al bijna een eeuw lang worden deze modellen verkocht. Natuurlijk is er in de loop er jaren veel aan veranderd en worden er tegenwoordig andere materialen gebruikt. Om toch te blijven vernieuwen werk Sparta vaak samen met verassende partners om special edition fietsen te ontwikkelen. Zo is er samen met Oilily een omafiets ontwikkeld en in samenwerking met tattookoning Henk Schiffmacher een transportfiets. Daarnaast heeft Sparta sinds 2011 "Twentyniners" in haar collectie. Stadsfietsen met dikkere banden , diet het comfort ten goede moeten komen. Ook na 100 jaar fietsen maken weet Sparta zich dus nog te onderscheidden.

Naast de standaard fietsen loopt Sparta met haar fietsen voorop als het gaat om elektrische fietsen. De Sparta elektrische fiets is dan ook al jarenlang de onbetwiste nummer een als het gaat om elektrische fietsen in Nederland. De fietsen worden door het publiek als goed beoordeeld als het gaat om comfort en prestaties. De laatste trend is steeds meer om bestaande modellen te voorzien van en elektrische aandrijving. Op deze manier is het mogelijk om elektrische te rijden, maar toch hip voor de dag te komen. Sparta heeft een groot deel van haar lifestyle fietsen dan ook van een elektrische aandrijving voorzien.