Nieuwe fiets kopen

Fiets zoeken

Stalen rossen in ons assortiment:Koga fiets kopen?

Waarom een Koga fiets kopen?
Koga fietsen zijn met name geschikt voor de actieve fietsers. Een belangrijk deel van het assortiment van Koga bestaat uit racefietsen en mountainbikes. Hier is Koga dan ook een van de marktleiders op dit gebied. Als je een koga koopt, weet je dat je een technisch hoogstandje koopt. Er wordt  veel gebruik gemaakt van onderelen van hoge kwaliteit, afkomstig uit Japan. Desalnietemin is het een echt Nederlands merk en is de kwaliteit een stuk hoger dan de verschillende Chinese merken op de markt.

Geschiedenis Koga
Het fietsmerk Koga is in 1974 opgericht door de zoon van voormalig eigenaar van Batavus. Het merk opereert tegenwoordig vanuit Heerenveen. De eerste lijn bestond uit een serie lichtgewicht fietsen. Al snel werd er voor gekozen om onderdelen te importeren voor de assemblage van de fietsen. Zo is er tot en met 2010 gebruik gemaakt van Miyata fietsframes. Eerder was Miyata dan ook onderdeel van de naam en luidde de volledige naam "Koga Miyata". Sinds 2010 is de naam veranderd van Koga-Miyata in enkel Koga. 
 

Assortiment Koga
Sinds 1976 heeft Koga een racefiets lijn. Later volgede een eigen serie met tourfietsen en mountainbikes. In 1986 introduceerde Koga zelfs een tweede merk, Giant. Vanwege onderlinge concurrentie is dat merk echter vrij snel verkocht. Tegenwoordig bestaat het assortiment van Koga uit racefietsen, toerfietsen, mounainbikes, hybride fietsen, stadsfietsen en inmiddels zelfs elektrische fietsen. Koga is vanaf het begin af aan een merk in het hogere segment geweest. Voorop lopen op technologisch gebied is een van de kenmerken van de fietsen van Koga. De afgelopen jaren heeft het merk dan ook verscheidene prijzen gewonnen voor haar producten. De fietsen worden met name gebruikt voor grotere afstanden, als tourfiets en vakantiefiets. Ook in 2011 heeft Koga weer uitstekende modellen toegevoegd aan haar assortiment. Ben je van plan actief te gaan fietsen, en wil je een technisch hoogstandje? Dan is het verstandig om het assortiment van Koga eens te bekijken.