Nieuwe fiets kopen

Fiets zoeken

Stalen rossen in ons assortiment:Batavus fiets kopen?

Waarom Batavus?
Batavus, een fietsmerk met een rijke historie. Maar wat zijn nou de specifieke eigenschappen die een Batavus zo uniek maken? Wat is de reden dat er zoveel mensen een Batavus kopen? Batavus is een Nederlands merk met kwaliteit hoog in het vaandel. Hieronder volgt een kort overzicht van de werkwijze van het bedrijf en redenen om een Batavus te kopen.

 

Gemaakt in Heerenveen
Batavus is een bedrijf dat zelf fietsen produceert. Ze importeren hiervoor onderdelen, met name uit Azie. De stalen rossen worden in Heerenveen in elkaar gezet. Omdat alle onderdelen worden ingekocht, controleren ze alle onderdelen. Dit is niet alleen erg belangrijk voor de kwaliteit van het eindproduct, maar ook voor eventuele garantievraagstukken. Kwaliteit en garantie vormen binnen Batavus een afdeling, die onafhankelijk van productie opereert. Op deze manier kunnen ze een eigen oordeel vellen over de kwaliteit en garantie claims. Concurrentie op prijs met fietsen uit lage lonenlanden is voor Batavus lastig. Er komt veel handwerk kijken bij de montage van fietsen. Batavus probeert zich dan ook de onderscheiden door flexibel te werken, snel te leveren en met een grote varieteit van producten. Normaal produceert Batavus zo'n 7000 fietsen per week. Tijdens drukke periodes loopt dit op tot wel 3000 fietsen per dag.
 
Kwaliteit
Batavus is druk bezig met ontwikkelen. Veel hievan komt uiteindelijk ook daadwerkelijk op de markt. Batavus wil zich onderscheiden door jaarlijks nieuwe modellen te lanceren. Het streven is om 5 unieke producten op de markt te zetten. Denk hierbij aan de Clerion koplamp met standlicht, stuurbediende dynamo, verend zadelpen en de aluminium bagagedrager. Met behulp van dealerpanels wordt informatie ingewonnen om te kijken wat aanslaat en wat niet. Dit is bepalend of modellen in productie blijven of juist worden aangepast. 
 
Export
Batavus fietsen kan je niet alleen in nederland kopen. Batavus koop je inmiddels ook in landen als Duitsland, Belgie, Engeland en Amerika. Er zijn zelfs modellen die enkel in die landen verschijnen. Liefhebbers van bijzondere fietsen doen er dan ook goed aan om de markten in Duitsland en Belgie in de gaten te houden. Bij Batavus staat kwaliteit in zowel binnen- als buitenland voorop.
 
Historie
Ruim 100 jaar geleden startte Andries Gaastra met het verkopen van fietsen met de naam "Batavus". Schaatsen, brommers en motoren volgden. In het Batavus Museum bij de fabriek in Heerenveen zijn in het bijzondere verleden van het bedrijf en de ontwikkelingen van de fiets door de eeuwen heen te bezichtigen. In 1971 werd besloten om alleen nog maar op de productie van fietsen te focussen. Batavus maakt deel uit van de Accell Group NV. Naast Batavus maken onder andere ook Koga, Miyata, Sparta, Mercier, Lapierre en Hercules deel uit van deze groep. De focus ligt op de afzet van kwaliteitsfietsen. 

In 2011 is Batavus genomineerd voor de verkiezing van E-bike van het jaar met de BUB Easy en voor een innovatieaward met het in samenwerking met AXA ontwikkelde geintergreerde slot.