Nieuwe fiets kopen

Fiets zoeken

Stalen rossen in ons assortiment:Johnny Loco fiets kopen?

Waarom een Johnny Loco fiets?
Het merk richt zich op een lifestyle en is met zeer stijlvolle fietsen er in weten te slagen om zich als unieke partij op de drukke Nederlandse fietsenmarkt te vestigen. De fietsen staan bekend om een unieke designs, en op welk model je ook rijdt, je zal er mee opvallen. Ook de kwaliteit van de fietsen is een reden om voor dit merk te gaan. 
 

Waar staat Johnny Loco voor?
Exclusiviteit. Johnny Loco is waarschijnlijk het grootste beach cruiser merk van Hollandse bodem. Het merk is in 2005 ontstaan vanuit reclame bureau New Message. Het is oorspronkelijk niet enkel als fietsmerk bedoelt, maar de fiets was toevallig het eerste product. De lifestyle achter het merk en product staat dan ook centraal. Sinds de eerste fiets op de markt kwam, welke was gebasseerd op de amerikanse cruisers, is het hard gegaan met het merk. Inmiddels heeft het bedrijf 20 verschillende modellen, van de originle cruiser tot de bakfiets. Met meer dan tienduizend verkochte fietsen per jaar op in Nederland alleen al, is het een belangrijke speler geworden op de drukke nederlandse fietsenmarkt. Daarnaast worden de fietsen ook al verkocht in onderandere Spanje, Denemarken en Zuid-Afrika.

Puur naar de grootte gekeken, kunnen ze zich nog niet meten met de echt grote spelers als Gazelle en Batavus. Johnny Loco moet het dan ook niet hebben van een grote oplage, maar juist van de exclusiviteit. Ook de kwaliteit van de fietsen is erg belangrijk voor het merk. Een model komt pas op de markt als het naar eigen zeggen, helemaal perfect is. De prijzen van de fietsen lopen dan ook op van 400 tot 1800 euro. Om het merk nog exclusiever te maken, zijn de fietsen slechts op een beperkt aantal verkooppunten in Nederland te krijgen. Er zijn zo'n 2000 fietswinkels in Nederland, maar slechts 130 ervan voeren Johnny Loco als merk. 
 

Johnny Loco Beach Cruisers
De cruiser familie van Johnny Loco bestaat eigenlijk niet alleen uit beach cruisers. Ook de urban cruisers zijn terug te vinden in het assortiment. De originele beachcruisers zijn opgebouwd met het originele jaren 50 cruiser frame, en vooral erg stijlvol uitgevoerd zijn. De Urban cruisers zijn afgeleid van de beachcruisers, maar meer gericht op het gebruik in de drukke stad. Ze zijn dus iets meer geschikt om daadwerkelijk mee te fietsen, maar niet minder stijlvol. 
 

Johnny Loco Bakfietsen
Tegenwoordig is de Johnny Loco bakfiets ook niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Hoewel ze nog vrij nieuw zijn in de collectie, is het een belangrijk onderdeel van het merk geworden. De bakfietsen zijn met name populair onder jonge gezinnen, en ideaal voor het vervoer van jonge kinderen. Johnny Loco heeft twee soorten uitvoeringen, een driewiel en een tweewiel uitvoering. De cargo uitvoering is ook als E-bike te verkrijgen, een lichtgewicht elektronisch trapondersteundende bakfiets, ook daaraan herken je het "laid back" imago van Johnny Loco.