Nieuwe fiets kopen

Fiets zoeken

Stalen rossen in ons assortiment:Raleigh fiets kopen

 

Waarom een Raleigh fiets?
Het merk staat voor vooruitgang en kwaliteit. De fietsen van Raleigh zijn in vergelijking tot andere fietsen zeker niet goedkoop, maar  dit betaald zich dan ook terug in de kwaliteit van de fietsen. De racefietsen fietsen van Raleigh zijn met name een klasse appart.

Het merk Raleigh
Raleigh is een merk met een rijke historie. Zo heeft Joop Zoetemelk in 1980 op een Raleigh fiets de Tour de France gewonnen. Het Engelse merk is opgericht rond 1887 en assembleerde in het begin 3 fietsen per week.  De Raleigh Cycle Company behaalde z’n eerste commerciële successen met de verkoop van racefietsen. In 1896 bezitte Raleigh zelfs de grootste fietsenfabriek ter wereld. Om deze positie te behouden, bleef het merk innoveren. Zo was het het eerste merk dat een fiets verkocht met 3 versnellingen. Ook produceerde het bedrijf de eerste compleet uit staal bestaande fiets en bedacht het de fiets met de lage instap. Zonder Raleigh zou de huidige fiets waarschijnlijk niet hetzelfde zijn geweest. 

Het assortiment van Raleigh
Het assortiment van Raleigh bestaat tegenwoordig uit de standaard woon-werk fietsen, recreatieve fietsen en natuurlijk de sportieve fietsen. De fietsen van Raleigh bevinden zich in het hogere prijsklassement. Dit is duidelijk terug te zien in de afwerking van de fietsen en de technische opties waarvan alle modellen zijn voorzien. Met name de racefietsen van Raleigh zijn op technisch gebied uniek.