Nieuwe fiets kopen

Fiets zoeken

Stalen rossen in ons assortiment:Cortina fiets kopen?

Waarom een Cortina fiets?
Hoewel Cortina nou niet gelijk bekend staat om de vernieuwende modellen, zijn de fietsen van Cortina altijd oerdegelijk. De prijs/kwaliteitsverhouding is vaak erg goed. Door het besparen op onnodige technische snufjes, zijn veel van de modellen van Cortina uitermate geschikt als stadsfiets.

Geschiedenis van Cortina
Cortina is sinds de jaren 70 actief op de fietsenmarkt. De eerste jaren was degelijkheid het speerpunt van het merk. Vanaf 2006 is Cortina een andere weg ingeslagen en is het zich meer gaan neerzetten als belevingsmerk. Het merk volgt met name de trends binnen de markt en is daardoor in staat om trendy lifestylefietsen op de markt te brengen. Cortina probeert alles in haar fietsen te verwerken, design, comfort en kwaliteit. Omdat ze het ook nog betaalbaar willen houden, zijn de fietsen afwisselend succesvol. Sinds 2008 heeft het merk de stijgende lijn weer te pakken. Met het uitbrengen van een moederfiets met accessoires en de Cortina Transport U4, is het merk de afgelopen jaren een van de snelsgroeiende fietsmerken in Nederland.

Assortiment
Het merk volgt zoals gezegd de trends binnen de markt en loopt dus ook niet voorop als het gaat om nieuwe technische snufjes of gewaagde modellen. Bekende modellen van Cortina grijpen veelal terug naar de bekende modellen zoals de oer-Hollandse opa- en omafietsen. Deze doen het nog steeds goed bij mensen die op zoek zijn naar een fiets zonder 'toeters of bellen'. Hoewel ook bij Cortina een fietsbel nooit zal ontbreken. Ook de transportfietsen van Cortina doen het nog steeds erg goed. Deze staat bekend om z'n robuuste en originele uiterlijk. Cortina heeft ook hier net als bij de moederfiets bijbehorende accessoires in de vorm van kratten, tassen en manden.