Nieuwe fiets kopen

Fiets zoeken

Stalen rossen in ons assortiment:Gazelle fiets kopen?

Waarom Gazelle?
De meest simpele vraag die er te stellen is. Waarom zou ik een Gazelle fiets kopen? Daar zijn enorm veel redenen voor, hieronder een greep uit de belangrijkste. 
 

Kwaliteit
Gazelle staat voor bijna 120 jaar aan ‘‘oer Hollandse’’ kwaliteits fietsen. Toch is er in de afgelopen 10 jaar veel veranderd. Lange tijd werden er in de rijwielfabriek in het karakteristieke Dieren stalen frames gemaakt. Elke fiets werd van frame tot doos compleet handgemaakt. Inmiddels wordt er nog steeds veel waarde gehecht aan kwaliteit, maar nu uit een meer commercieel oogpunt. Zo worden alle frames inmiddels geïmporteerd en worden ook de overige onderdelen niet meer in Dieren gemaakt.    
 

Gemaakt in Dieren
Zoals bij het kwaliteitsonderwerp bekend werd, worden de Gazelle fietsen niet meer compleet met de handgemaakt. In de huidige opzet worden alle fietsen geassembleerd in Dieren. Dit betekent dat lampen, remmen, banden etc. aan circa 12 productiebanden in Dieren aan het frame worden gemonteerd. De fiets wordt dus volledig in elkaar gezet en juist afgesteld om te worden verkocht in één van de 1400 dealers in Nederland. 
 

Export
Niet alleen in Nederland worden Gazelle fietsen verkocht. Inmiddels is Gazelle aanwezig op markten in o.a. Duitsland, België, Australië en de Verenigde Staten. Vaak worden hier specifieke fietsen en labels verkocht, zodat de juiste behoeften van de betreffende doelgroep worden vervuld. Mede door deze ervaringen kunnen ook de fietsen op de Nederlandse markt geoptimaliseerd worden. Bij Gazelle staat innovatie dan ook hoog op de agenda.      
 

Historie
In 1892 werd Gazelle opgericht door Willem Kölling. Hij was tot op dat moment postbeheerder in Dieren. Hij bestelde één fiets in Engeland en zag het succes van dit nieuwe vervoersmiddel direct. Door de sterke groei vroeg bij Rudolf Arentsen (tot dan toe smit van beroep) samen met hem fietsen te gaan bouwen.

In bijna 120 jaar is Gazelle flink gegroeid, in 1892 zijn er in totaal 3 fietsen verkocht, in 2011 is dit opgelopen naar 350.000 fietsen per jaar!

De eerste miljoen fietsen werden over een tijdsbestek van ongeveer 62 jaar verkocht. In de huidige tijd worden elke 3 à 4 jaar dit zelfde aantal fietsen verkocht. De verwachting is dat in 2012 de 14 miljoenste fiets van de band in Dieren rolt. De ontwikkeling van Gazelle is dus vooral in de laatste 20 jaar in een stroomversnelling gekomen. Door de lange historie plukt Gazelle nog elke dag de vruchten wat betreft de Branding van het merk.